Книга "Антарктически дневници"

Със закупуването на този продукт, вие подпомагате образователната кауза на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС България). Така давате възможност на младите учени от българските експедиции до Антарктида да стигнат до повече училища в различни населени места в България и да пренесат в тях магията на Ледения континент и знанията си за опазването на околната среда.  

Price VAT incl.
15.00 lv.
Rating:
Status: In stock
Continue
Payment method
Delivery
May require additional costs
May require additional costs
Delivery to the courier's office
Delivery to address by courier

Книгата представя антарктическите дневници на проф. Христо Пимпирев, най-известният български полярен изследовател. Той е участник в Първата национална антарктическа експедиция през сезон 1987/88, ръководител на ежегодните национални научни експедиции до Антарктика и председател-учредител на Българския антарктически институт. Той е и първият българин, развял българското знаме на Южния полюс - на 8 януари 2013 г. 

Всеки екземпляр ще достигне до вас със специален автограф от проф. Христо Пимпирев.

"Читателят получава книга, която произтича сякаш от вечните ледове на Антарктида. Защото дневникът на Христо Пимпирев е ледена глътка истина за един континент и един човек, с всичките болки, съмнения, тихи надежди и малки радости, с носталгията към дома и близките и неистовата упоритост да постигнеш невъзможното. Това е изповед за една мечта като детска приказка и разказ за една постигната действителност, без която животът ти няма смисъл".

/Боян Биолчев/

Издател: Университетско издателство "Св. Климент Охридски"

Брой страници: 256

Година на издаване: 2013

Корици: меки

Език: български

Тегло: 348 грама

Размери: 14.5x20.5

ISBN: 9789540735498

Social enterprise