Детска работилничка по тъкачество

Участието в детската работилничка по тъкачество на подпомага издръжката и развитието на Етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“.

Цена
10.00 лв.
Статус: в наличност
Начин на плащане

Детската работилница по тъкачество на Етнографски музей "Чирпанлиева къща" ще запознае децата с основните видове станове, частите на стана и тъкачните принадлежности, както и с основните тъкачни техники.

След кратка демонстрация на тъкане на кори, всяко дете ще има възможност да направи свой малък преносим стан и да изтъче нещо уникално на него: гривничка, подложка за чиния или декоративно пано за стената. Децата ще имат възможност да работят с различни материали (включително природни), ще се научат да втъкават мъниста, да правят различни шарки, кит, ресни.

Работилницата е подходяща за деца над 6 г. Осигуряват се всички необходими материали, но при желание всяко дете може да донесе свои собствени допълнителни материали (цветни прежди, парчета плат, канап, мъниста).

  • Резервация: 1 седмица предварително
  • Времетраене: 2 часа
  • Цена: 10 лв. на човек
  • Семеен билет: възрастен с едно дете – 15 лв.

Подходящо за групи от 5 до 10 деца с предварителна заявка.

Родителите, които не желаят да участват в работилничката ще могат да се насладят на чаша чай или ароматно кафе в музейното кафене или да разгледат близката Художествена галерия "Христо Песев".

Информация за предприятието

лого Читалище Светлина 1861
Народно Читалище "Светлина - 1861"
гр. Шипка, ул. Боян Чомаков 4 , общ. Казанлък
+359 895095516
IBAN: BG73STSA93000004324006