Полудневна разходка из гр. Шипка с местен водач

Полудневната разходка из гр. Шипка е част от туристическите услуги на Етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“. С вашата резервация Вие подпомагате издръжката и развитието на музея.

Цена
12.00 лв.
Статус: в наличност
Начин на плащане

Полудневна разходка из град Шипка с екскурзоводска беседа и почерпка кафе/чай с шоколадова торта. Разходката включва посещение на: Музей на залесяването, Художествена галерия „Христо Песев“, Старата сграда на Читалище Светлина и Етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“, както и кратка беседа за историята на град Шипка и за всеки един от обектите по отделно.

По време на разходката ще имате възможността да научите непознати за широката общественост факти от историята на град Шипка и околностите, любопитни истории за хайдути, интелектуалци и шипченски общественици, и ще имате възможността да се запознаете с творчеството на уникални шипченски живописци и скулптори, както и да посетите единствения в България музей на залесяването.

Като допълнение, местният водач ще Ви упъти за началната точка на Образователен маршрут „Феликс Вожели“, където можете да продължите своята разходка сред природата. За тази част от маршрута ще Ви бъдат необходими удобни обувки.

Резервация: 1 седмица предварително
Времетраене: 2,30 часа (не включва кафе и образователен маршрут)
Цена: 12 лв. за възрастен, деца от 0 – 16 г. безплатно
Групи над 6 човека: 20% намаление

Информация за предприятието

лого Читалище Светлина 1861
Народно Читалище "Светлина - 1861"
гр. Шипка, ул. Боян Чомаков 4 , общ. Казанлък
+359 895095516
IBAN: BG73STSA93000004324006