Свети Валентин с кауза: 5 оригинални подаръка с добавена стойност

Ср., 02/08/2023 - 00:04

Понякога хората се нуждаем от нежни и креативни стимулации за това как да продължаваме да насърчаваме, култивираме и преумножаваме любовта си. Особено когато наближава празникът, около който зачестяват разговорите за това как да зарадваме любимия човек с нещо оригинално, ценно и стойностно. Е, в тази статия сме подбрали няколко идеи с добавена стойност, които несъмнено ще ви помогнат в избора на най-добрия подарък за Свети Валентин.

Кога и как всъщност възниква празникът на Свети Валентин?

Към края на средновековието, френски наблюдатели на птици забелязали, че пернатите започват да се ухажват и да избират партньора си в средата на февруари. Решили да поставят точна дата - 14 февруари. С това се маркира началото на един от най-масово честваните празници на света -
Свети Валентин. Явно изразът “влюбени гълъбчета” изобщо не е случаен.

Има и други легенди за възникването на Свети Валентин, но те никак не са толкова розови, така че с цел поддържане на доброто настроение, ще се придържаме към любовта на птичките.hlКак празнуваме Свети Валентин днес?

Днес, около 650 години по-късно, почти навсякъде по света продължаваме да отбелязваме 14 февруари като деня на любовта по единпо-съвременен начин. По това време най-често си задаваме въпросът “Какво да подаря за Свети Валентин?”22

На Свети Валентин обикновено има два типа хора:

- тези, които обожават празника и всичко свързано с него и още от декември са си подготвили валентинките и резервацията в любимия ресторант;

- тези, които смятат, че празникът е комерсиален маркетингов трик, а след това стават леко пасивно-агресивни, когато любимия им не им подари нещо.

Така че изход няма - подаръкът за Свети Валентин е задължителен!


Това понякога се оказва трудна задача. Още от сега започва да ви боли главата като си помислите, че съвсем скоро ще трябва да си преправяте път измежду хилядите плюшени сърца, еднометрови мечоци и яркочервени балони, за да намерите Подаръка, който наистина ще впечатли и ще накара любимия ви да говори за него седмици наред пред всичките си приятели!Според проучване на Националната федерация за търговия на дребно, това са топ 5 подаръка, които хората ще поднесат за 14 февруари в САЩ:


ok


Е, ние от ДарПазар винаги сме вярвали, че поднасянето на ценен дар може да върви ръка за ръка с желанието да си помагаме. Ето защо сме тук, за да ви насочим към няколко по-нестандартни, идеини, стойностни и красиви подаръци заи вашия Свети Валентин.. Всички те са дело на български социални предприятия, всяко подкрепящо значима и смислена кауза.


Продуктите имат собствена история, създадени са с много любов и старание, и закупувайки ги, вие допринасяте за постигането на тяхната мисия.


Ето ги и тях:


1. Меден Подаръкokkkkkk
Стана ясно, че си обичаме сладките неща. Особено когато са здравословни и натурални. От Творчески център на калоферската дантела добре знаят това, и подготвиха един специален комплект от сладост, старателно приготвен от работливите пчелички във фермата на семейство Начеви в град Калофер.

Комплектът съдържа:

- Биологичен мед

- Пчелен прашец

- Свещ от натурално пчелен восък

Цена: 14.00 лв

Творчески център на калоферската дантела е българско социално предприятие, което се грижи за опазването на това изкуство, като предлага продукти на плетачки из цяла България, организира културни събития и притежава зала за постоянна експозиция. Всички приходи от продажбата на продуктите им, отиват в подкрепата на тяхната дейност.  
fffff2. Голямо Медено Сърце с цветяssssssssss


Докато сме на сладката тема, ще ви предложим още едно изкушение за вкусовите сетива - голяма меденка във формата на сърце,  декорирана с малки цветчета. Индивидуално пакетирана и поставена в червена метална кутия - романтичен подарък, готов за поднасяне.

- Размер - 14 / 11 см , тегло 175 гр. 

Цена: 10.00 лв

Меденката е приготвена с ценни съставки - любовта, старанието и таланта на младежи с увреждания в социално предприятие Пекарна Радост.Там младежите упражняват правото си на труд и развиват важни умения, като създават за нас разнообразни и вкусни печива. Средствата от поръчките отиват в тяхна подкрепа.


sssdddd
3. Чорапи с кауза 1+1=1
yyyyyyyyyyyy


Според проучване на експерти от националната федерация по висша мода, всеки човек в света поне веднъж е получавал чорапи за Коледа или за друг празник.

Добре де..това с проучването си го измислихме, но втората част е вярна!
Това е така, защото чорапите могат да бъдат изключително креативен, весел и шарен подарък.

Тези покриват всички критерии, даже добавят и лека философска нотка. Направо чорапи-мечта, за всички крачка!

Размер: 39-42

Цена: 12.00 лв

Чорапките са продукт на Социална чайна - прекрасно местенце във Варна, където работят младежи, израснали в държавни институции. За повечето от тях, това е първо работно място, където успяват да придобият ценни умения, които ще им помогнат в бъдещото им развитие.vvvvvvvvv

4. Свещ “Валентинки с картинка и надпис”sgfadsf


Тези симпатични свещи несъмнено са оригинален начин да подарите любов. Всяка от тях разказва романтична история с илюстрация от едната страна и послание от другата. Автори на историята сте самите вие, като имате възможност да изберете от няколко различни вида картинки и надписи.

Цена: 4.00 лв

Творците на свещичките са хора в неравностойно положение, с ограничен достъп до пазара на труда. Работилница на Каритас създаде за тях пространство, в което да развиват ключови умения и да се чувстват пълноценни и щастливи, като създават красиви свещи и сапунчета. ddddddddddd

5. Сувенирна книжка с посланияfssssssssss


Мини дневниче с подбрани мотивационни послания с всяка буква от азбуката. Верен приятел по пътя за сбъдването на мечти. Защото едно от оръжията на любовта е безусловната подкрепа.

Изцяло ръчно изработен - корица декорирана с декупаж, фина позлата по ръбчетата и релефно сърце като акцент

Размер: 7 х 7,5 см

Цена: 12.00 лв

Книжката е продукт на социално предприятие Общество 528, които се грижат за опазване на околната среда, чрез изработване на продукти от рециклирани материали и организиране на обучения за деца и младежи на тема устойчив начин на живот. Закупувайки, вие подкрепяте тяхната кауза.ddddddddddddd
Още подаръци за Свети Валентин, може да разгледате в специално подбраната ни празнична колекция тук.

За финал ви пожелаваме всичките ви дни да са изпълнени с радост,  доброта и споделена любов - не само наСвети Валентин! ;)

ДарПазар - пазарувай с кауза. Дари сМисъл!aaaaaaaaaaaaaa