Лято дълго и горещо с ДарПазар

Вт., 06/08/2021 - 15:38

Да, знаем какво ще кажете. Какво лято? Вчера бяхме в парка в хамак с ледена напитка на поднос, а днес се чудим дали да не извадим калорифера, ветровките и дъждобраните. Но въпреки колебливото време знаем, че топлите дни тепърва ще ни залеят и отново ще замечтаем за почивка, ваканция, дълги летни нощи, горещи плажни дни и много, ама МНОГО витамин D.

Крайно време си е. Готови сме за тези мигове, а днес ще подготвим и вас. 

Представяме ви една симпатична тематична селекция от закачливи дарове, дело на социални предприятия от цялата страна. Закупувайки тези специални предложения, вие директно подкрепяте творците в това да продължават да се развиват, да създават и да градят един достоен живот. Всичко, което ще откриете на нашата платформа е изработено или се предлага от конкретно социално предприятие, в което работят хора от уязвими групи. Пълен списък с каузите, които обединява платформата можете да видите тук.

И така, позволете ни да ви заведем в планината, където зиме – лете, човек винаги трябва да е готов за оцеляване… и за топъл чай. За целта нашите приятели от Българска Фондация Биоразнообразие предлагат това чудно цветно канче, в което дори пиенето на ледена планинска водица се превръща в романтичен ритуал. 

1

 Закупувайки този дар ще допринесете към опазването на нашата мила природа. 

 • вместимост: 350 мл
 • височина: 8 см
 • диаметър на дъното: 7,7 см
 • обиколка на цялото канче: 25 см 
 • дръжка: 5 см
 • цена: 19 лв.

Планината не е място за палене на огън и за това компромис няма! Затова планирайте сочните барбекюта само в двора или на специално определените за целта места. А сега си представете изумлението на другарите, когато извадите това уникално огниво и коленичите да подготвите жарта!

1

 Комплекта можете да откриете на ДарПазар, благодарение нашите приятели от Народно читалище „Светлина - 1861“ и включва огниво, кремъчен камък, парче гъба праханка и кожена торбичка. Чакмакът е изработен от желязо от майстор ковач Стефан Чаков и е добре закален, за да подава хубава искра. 

 • цена: 40 лв. 

Край на огромните и тежки раници, препълнени с учебници, бутилки вода и кутии за обяд. За най-малките авантюристи, от социално предприятие „Нарисувай ми усмивка“ предлагат серия от свежи ръчно рисувани ранички за всеки шарен малчуган. 

1

Леки, компактни и напълно уникални – закупувайки ги, вие осигурявате безплатен достъп до психосоциална рехабилитация на онкоболен човек. 

Раничките са с размер 40х40 см и са изработени от памучен плат, като са използвани устойчиви и безвредни бои. 

 • цена: 22 лв. 

Две мнения няма - лято без студена лимонада е като зима без горещо какао. А нали помните поговорката „Дай на човека риба и ще го наситиш за 1 ден. Научи го да лови риба и вече не ще остане гладен.“ Е, точно така разсъждават и готините хора от Социалната чайна във Варна. Сред серията от свежи продукти, които предлагат, попада и тази нежна картичка с подробна рецепта за емблематичната лавандулова лимонада.

1

Картичката е идеална за детски подарък или за допълнение към тематичен дар. Изработена е по уникален дизайн и е напечатана на дебела хартия. 

 • цена: 2 лв. 

А знаете ли, че тази година учени от БАН проведоха серия изследвания и доказаха, че лимонадата е около 12,4% по-сладка, ако я пиете със сламка? Добре де, може и да няма такива изследвания, но все пак вижте какво яко предложение имат от сдружение „Общество 528“ – метална сламка за многократна употреба

1

 Практичният продукт е от марка Revolucija и върви в комплект с четчица за лесно почистване и шарено калъфче за по-удобно съхранение. Хайде, време е да сложим край на пластмасовите сламки!

 • материал: благородна стомана
 • размер: 21.6 см Х 0.6 см
 • калъф: памук
 • подходящи за използване от деца
 • цена: 6.90 лв. 

-    Мамо, мамо, какво е онова пиле там?
-    Не знам.
-    Мамо, мамо, това врабче ли е?
-    Не знам.
-    Мамо, мамо, как изглежда кукумявката?
-    Не знам, питай баща си.

 
За да избегнете подобни разговори по пътя към морето или докато се разхождате в парка, бъдете готови с отговори на всеки един пернат въпрос. Представяме книгата „Полеви определител на птиците“, издадена у нас от Българско дружество за защита на птиците.

1

Определителят е издаден на над 15 езика, в тираж на 700 хил. екземпляра, а закупувайки го, вие подкрепяте усилията на БДЗП в посока опазване на дивите птици.

 • цена: 20 лв.

На село при баба се ходи с празна торбичка, за да има къде да пълним благинки, нали така? Ето защо нашите талантливи приятели от „Резиденция Баба“ предлагат тези яки платнени торби с уникални авторски принтове по дизайн на илюстраторката Весела Дашинова.

1

Торбите са леки, изработени от 100% памук и се предлагат с 3 уникални дигитални печата: „Селото има бъдеще“; „Горд внук“; „Горда внучка“.

 • цена: 15 лв.

Най-ценните физически дарове са тези, които говорят за вашата любов и загриженост към човека. Точно с тази мисъл Българска Фондация Биоразнообразие създават ПРИРОДА В КУТИЯ.

1

В кутията е поместена вълшебна ароматна комбинация от натурални козметични продукти:

 • Скраб за тяло с натурална сол от Атанасовско езеро, лавандула и етерични масла
 • Веган сапун на Sevoa с анти-ейдж ефект – ръчно изработен само от растителни масла и билки
 • Ръкавици от 100% сурова коприна за нежен пилинг, стимулиращ образуването на нови клетки и регенерацията на кожата. 
 • цена: 27 лв. 

Хайде, време е за незабравимо лято! А ние не спираме да търсим и предлагаме нови продукти с каузи от българските социални предприятия. Открийте всичко налично тук.