Летни предложения от ДарПазар

Вт., 06/16/2020 - 11:31

За добрите каузи няма летни паузи!

Представяме ви симпатичната лятна колекция на ДарПазар, с която да зарадвате себе си или вашите близки. Подбрахме разнообразни продукти в категориите: "С деца на море", "За красива отпуска", "За всички, които ще "хващат гората". Пазарувайки тези продукти, вие правите жест към този, за когото купувате, но едновременно подкрепяте конкретна кауза. Защото всички артикули са дело на социални предприятия, които се грижат за хора в затруднено положение или за опазване на българската природа, млади таланти.

Пожелаваме ви прекрасно лято и много радост!

С деца на море ...                                                                                                 

Креативни комплекти за деца

Image removed.

Хей, ръчички, хей ги две… А хей ги и нещата,  които могат да измайсторят -  брошка от филц "Лиско", диадема "Тролче", капан за сънища или украса за стена. Тези прекрасни комплекти на социални работилници КаритАрт са изработени от деца и младежи с увреждания от център Благовещение. Закупувайки този продукт вие подкрепяте финансово тях и техните семейства.

Социални работилници КаритАрт е част от Каритас-София. В работилниците се  изработват уникални   ръкоделия от жени, търсещи закрила и хора с увреждания. Освен работа, те   изграждат увереност като общуват в защитена и сигурна среда.

Цена: 10 лева, 2 броя - 15 лева

Аквариум за смятане с рибки

2

Вместо да „броят мухите“, малчуганите могат да се научат да смятат с рибките – лесно и интересно. С този продукт на Неща с душа вие подкрепяте хора с уреждания да имат работа и децата - да имат достъп до качествени образователни материали. Неща с душа е социално предприятие с двойна кауза, в което хора с увреждания правят oбразователни играчки и игри за деца в предучилищна и начална училищна възраст и деца със специални образователни потребности.

Неща с душа е социално предприятие с двойна кауза, в което хора с увреждания правят oбразователни играчки и игри за деца в предучилищна и начална училищна възраст и деца със специални образователни потребности.

Цена: 24 лева 

Оцвети Карин дом

Image removed.

Карта за оцветяване с прекрасен дизайн, който позволява на всеки да вложи собственото си въображение и да оцвети приказната градина на Карин дом така, както я вижда. Компактната опаковка помага за съхранението и лесното пренасяне на картата.

С нея подкрепяте терапевтичната работа с децата и семействата от Карин дом - терапевтичен център във Варна за деца със специални потребности. Годишно подкрепя над 300 деца и семейства. 

Цена: 9,90 лева

За красива отпуска...

Ароматна природа в кутия

4

Вълшебна ароматна комбинация от натурални козметични продукти: скраб за тяло с натурална сол от Атанасовското езеро, лавандула и етерични масла; сапун на Sevoa, ръчно изработен само от растителни масла и билки, с анти-ейдж ефект, благодарение на добавеното свежо масло от кокос и планински шипки, масло от Роза гераниум, пъпки от Българска Роза дамасцена и билката Корен от Брош; ръкавица от 100% сурова коприна за нежен пилинг, стимулиращ образуването на нови клетки и регенерацията на кожата. Приходите от тази натурална козметика подкрепят малки местни производители.

Българска фондация Биоразнообразие работи за опазване на природата и усилията на малки фермери да произвеждат чисти продукти от ценни природни територии.

Цена: 27 лева 

Плетен несесер

5

Предлагаме ви едно текстилно бижу, в което да съхранявате пари, очила, телефон и други съкровища. Несесерът е ръчно-изплетен на една кука от мека памучна прежда и е подплатен със свежа подплата. Затваря се с удобен и сигурен цип.

Продуктът е ръчно изработен в социални работилници КаритАрт от жени търсещи и получили международна закрила и средствата са в тяхна подкрепа.

Цена: 22 лева

Летни обеци "Сърчица"

6

Красиви безгрижни сърчица за малки и големи момичета, ръчно изработени в „сърцето“ на морето – гр. Варна от младежи с интелектуални затруднения. Матреиалът е полимерна глина. Покупката на това бижу подкрепя младежите да имат заетост и да се развиват като творци.

Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения помага на младите хора да имат работа и да развиват творческия си потенциал.
 
Цена: 10 лева 

За тези, които ще "хващат гората"...

Метално канче "Земя за царски орел"

7

Къмпингар без канче е като рибар без въдица. Ето една подобрена и изискана версия на доброто старо канче. Канчето е с двойни стени и термос ефект. Подходящо е за употреба и при полеви условия къмпинг, трекинг в планината, риболов и други. Лесно се поддържа и почиства. Средствата от продажбата са за опазването на царския орел в България.

Българско дружество за защита на птиците е първата природозащитна организация в България. За 30 г. е спасила хиляди птици и е научила много хора как да им помагат.

Цена: 18 лева

Спортна мешка "Гора"

Image removed.

Тази спортна раница тип мешка, е подходяща за принадлежности за кратки разходки в свободното време. Мешката е с едно отделение (за дреха, бутилка и др.), което се пристяга на презрамките. Има вътрешен джоб за телефон, портмоне, ключове. Атрактивният цвят и десен я превръщат в свеж и запомнящ се моден аксесоар.

Приходите подкрепят шивашката работилница към Националния алианс за работа с доброволци, в която работят хора в неравностойно положение да се самоиздържа и да им осигурява доход.

Цена: 18 лева

Книга "Антарктически дневници"

9

Лятото е най-добрият момент да научим нещо за ледения континент. За приятни мигове в горещите дни ви препоръчваме разхлаждащи истории, написани от ръката на самия проф. Христо Пимпирев.

Със закупуването на този продукт от Асоциацията на младите полярни изследователи, вие давате възможност на младите учени от българските експедиции до Антарктида да стигнат до повече училища в различни  населени места в България и да пренесат магията на Ледения континент и знанията си за опазването на околната среда.

Цена: 18 лева

Незабравимо преживяване за цялото семейство...

Семеен хляб

Image removed.

Едно уникално преживяване, в което да се замесите  цялото семейство през ваканцията. Семейният хляб е събитие, в което могат и малки и големи и да създадат своя Театър на трохите – да рисуват в брашно, да замесят тесто и да оформят своя уникален хляб. Продължителността е 2 часа, а приятните емоции са гарантирани.

Участието в "Семеен хляб" подпомага Мрежа Хлебни Къщи в провеждането на хлебни терапии с хора с увреждания, бежанци и мигранти, социално слаби и трайно безработни хора.

Цена: за двама възрастни и едно дете: 100 лева; за двама възрастни и две деца: 130 лева 
 

Всички продукти с кауза можете да разгледате и поръчате на www.darpazar.bg